ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ

En Primeur

Οι Καμπάνιες En Primeur της Aiolos απευθύνονται σε εταιρικούς πελάτες που επιθυμούν να προαγοράσουν επιλεγμένα κορυφαία κρασιά του Bordeaux κι άλλων φημισμένων περιοχών του κόσμου. Έτσι, κάθε τέλος άνοιξης με αρχές καλοκαιριού, δίνουμε στους πελάτες μας την ευκαιρία να αποκτήσουν σπάνιες φιάλες, αλλά και τη δυνατότητα να εμφιαλωθεί το κρασί της επιλογής τους, σε όποιο μέγεθος φιάλης επιθυμούν.
Αίολος wines en primeur
Αίολος Κρασιά

Spring Summer 2021

En Primeur

BORDEAUX EN PRIMEUR 2020 VINTAGE

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Με αυτή την προσφορά ολοκληρώνουμε την en primeur καμπάνια με τα κρασιά του Bordeaux από την εσοδεία του 2020. Μια σημαντική, για εμάς, καμπάνια, μιας και είναι η 20η στην ιστορία της Αίολος.

Θεωρούμε πως οι τιμές κινήθηκαν σε λογικά επίπεδα για την ποιότητα των κρασιών, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα…

Επειδή σε περασμένες καμπάνιες είχαμε έρθει σε δύσκολη θέση με κάποιους πελάτες μας όπου μας ζητούσαν κρασιά σε τιμές en primeur αλλά πολλούς μήνες μετά την ολοκλήρωση της καμπάνιας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι παρούσες τιμές θα ισχύουν για παραγγελίες που θα δεχθούμε μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2021. Στην συνέχεια αυτά τα κρασιά θα «κλειδωθούν» και θα εμφανιστούν στην λίστα μας με την παραλαβή τους, φυσικά με νέες τιμές.

Με εκτίμηση

Konstantinos Lazarakis MW

Buying Director | Aiolos

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Πήγαινουμε σιγά-σιγά προς το τέλος κι αυτής της καμπάνιας για τα Bordeaux en primeur από την εσοδεία του 2020.

Πολλά από τα ονόματα που εμπεριέχονται εδώ είναι πρώτη εθνική κατηγορία και επιτέλους σας δίνουμε τιμές για την μαγευτική τριάδα του Jean Pierre Moueix: Belair Monange, La Fleur Petrus & Trotanoy. Για μία ακόμη φορά αυτές οι τιμές μας δείχνουν την συνέπεια και ίσως και την συστολή του απίστευτου Christian Moueix.

Θεωρητικά αυτή πρέπει να είναι η προ-τελευταία προσφορά μας! Αλλά ποτέ κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος!

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος

 

Konstantinos Lazarakis MW

Buying Director | Aiolos

Αγαπητοί συνεργάτες,

Όπως κάθε χρόνο, μέσα στον χαμό της en primeur καμπάνιας για τα Bordeaux της τελευταίας εσοδείας, έρχεται και ο μάγος Alvaro Palacios να μας δώσει δικαίωμα προαγοράς για τα κορυφαία του κρασιά, και από τις τρεις περιοχές που μεγαλουργεί: Priorato, Bierzo & Rioja Oriental.

Η χρονιά του 2020 έχει ήδη αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια και στις τρεις ονομασίες προέλευσης ενώ τα κρασιά αυτά, ειδικά σε καθεστώς και τιμολόγηση προαγοράς, εξακολουθούν να είναι εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής σε σχέση με τα αντίστοιχα Bordeaux.

Ελπίζουμε να σας κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και με αυτή την προσφορά μας.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Λαζαράκης,

Konstantinos Lazarakis MW

Buying Director | Aiolos

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Συνεχίζουμε την σειρά των προσφορών μας για τα Bordeaux En Primeur από την εσοδεία του 2020. Αν και τα βαρύγδουπα ονόματα που κυκλοφορούν μέρα με την ημέρα ολοένα και αυξάνονται, μάλλον έχουμε τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες μπροστά μας για να τελειώσουμε, φυσικά με τα Premier Grand Cru Classé. Δεν μπορούμε όμως παρά να απορήσουμε για το τι ακριβώς περιμένουν τα 1er GCC… Μήπως απλά να έρθει η σειρά τους?

Σε γενικές γραμμές η καμπάνια πάει καλά, με εξαιρετικές πωλήσεις και αρκετά κρασιά που η αγορά θα ήθελε και άλλο. Οι τιμές έχουν μια ήπια αυξητική τάση σε σχέση με το 2019, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο και μάλλον δεν περιμένουμε καμία εκτροχιαστική διάθεση από τα Chateaux που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα τα κρασιά τους.

Πιθανότατα, η πανδημία ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί για τους φίλους των κρασιών του Bordeaux που έχουν διάθεση να προαγοράζουν. Συνεπώς, ίσως ήταν και ότι καλύτερο και για τους παραγωγούς του Bordeaux!

 

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος

Konstantinos Lazarakis MW

Buying Director | Aiolos

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Όταν ξεκινήσαμε τις προσφορές για τα En Primeur του 2020, υπολογίζαμε να σας στέλνουμε μια κάθε εβδομάδα. Όμως η εβδομάδα που τελείωσε την Παρασκευή 28 Μαΐου ήταν τόσο καχεκτική σε καινούργιες κυκλοφορίες που αποφασίσαμε να την αφήσουμε κενή.

Από την άλλη, αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ πιο δυνατή, μπήκε και Ιούνιος, πόσο να τραβήξει, έτσι σας χτυπήσαμε τα inbox με δύο προσφορές.

Το πρώτο χτύπημα σας βρήκε την Τετάρτη, αυτό ήταν χτύπημα επιπέδου «σφυρί του Θορ», με τα αριστουργήματα της οικογένειας Guinaudeau / Societe du Chateau Lafleur.

Εδώ θα βρείτε τα υπόλοιπα ονόματα που βγήκαν στην αγορά, με πολλές επιλογές σε εξαιρετικές σχέσεις ποιότητας-τιμής.

Αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα tsunami προτάσεων, οπότε προσδεθείτε. Αν και ποτέ δεν ξέρεις με τους Γάλλους…

Υ.Σ. Ζητούμε συγνώμη αν σας αναστατώσαμε με τις επικεφαλίδες από την 3η προσφορά! Ό,τι κρασί προσφέρεται αφορά αποκλειστικά την εσοδεία 2020.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Λαζαράκης,

Konstantinos Lazarakis MW
Buying Director | Aiolos

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Πέρασε η 9η πρωινή ώρα Παρισιού της 2ας Ιουνίου 2021, άρα μπορούμε να σπάσουμε την σιωπή μας, την στιγμή που ταυτόχρονα περίπου πενήντα οίκοι εμπορίας κρασιού ανά τον πλανήτη ενημερώνουν τους πελάτες τους για την παρακάτω προσφορά.

Η παρούσα ενημέρωση, που αφορά την 2020 en primeur καμπάνια για τα κρασιά της Societe du Chateau Lafleur, ουσιαστικά είναι η αφορμή να σας ανακοινώσουμε πως η Αίολος, από σήμερα, είναι ο επίσημος αποκλειστικός αντιπρόσωπος των οίνων της οικογένειας Guinaudeau.

Η Jancis Robinson MW είχε γράψει πριν από αρκετά χρόνια πως οι Guinaudeau κάνουν τα πιο Βουργουνδέζικα κρασιά στο Bordeaux και πως «ακόμα και ο τρόπος που κρατούν την φιάλη όταν σερβίρουν τα κρασιά ή σου παρουσιάζουν έναν τύπο εδάφους, σε παραπέμπει πιο πολύ προς το Chambolle-Musigny παρά το Pomerol”.
Για να κάνουν την παρουσία τους ακόμα πιο κοντά Βουργουνδέζικη, αποφάσισαν να φύγουν εκτός του συστήματος των negociants του Bordeaux Place, ακόμα και αν είχαν συνεργασία μόνο με τον Jean Pierre Moueix, και να αρχίσουν να χρήζουν όχι εισαγωγείς, αλλά «πρεσβευτές» ανά τις αγορές του πλανήτη.

Όλα τα κρασιά που δημιουργεί η οικογένεια Guinaudeau είναι οινικά αριστουργήματα. Ξεχάστε το Chateau Lafleur που όλοι κυνηγούν. Τα υπόλοιπα κρασιά δεν είναι δεύτερες ή τρίτες ετικέτες, είναι τα cru των Guinaudeau. Κάθε κρασί είναι ένα ξεχωριστό αμπέλι. Υπάρχει το grand cru, τα premier cru και τα villages – τελείως Βουργουνδία σε όλα εκτός της ετικέτας! Κάθε κρασί όμως είναι συγκλονιστικό και, για την τιμή του, αξεπέραστο.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε για εβδομάδες για τα κρασιά αυτά. Για την μονομανία των Guinaudeau για τον ασβεστόλιθο. Για τους αρχαίους κλώνους του Cabernet Franc που ίσως να μην έχει κανένας άλλος. Για φυτά Sauvignon Blanc που έφεραν από το Sancerre γιατί «τα ντόπια δεν τα πάνε καλά με τις οξύτητες».

Εδώ θα βρείτε μια παρουσίαση των cru και την προσφορά για την προαγορά της εσοδείας του 2020. Οι φιάλες που μας δίνει η οικογένεια είναι ελάχιστες οπότε, αν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά σας, ενημερώστε μας τάχιστα.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Λαζαράκης,

Konstantinos Lazarakis MW
Buying Director | Aiolos

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Εδώ θα βρείτε την δεύτερη προσφορά μας για τα Bordeaux En Primeur του 2020.
Αυτά που σας λέγαμε την περασμένη εβδομάδα εξακολουθούν να ισχύουν, με τις τιμές να ανεβαίνουν κατά 10% σε σχέση με το 2019, χωρίς να λείπουν και Chateaux που έκατσαν στα αυγά της περασμένης εσοδείας.
Τα ονόματα που κυκλοφόρησαν, σε γενικό επίπεδο, είναι ένα μείγμα από ηχηρά ονόματα, όπως τα Angelus και Pavie, και φοβερές σχέσεις ποιότητας-τιμής όπως τα De Sales και το Branaire Ducru.
Φυσικά, την επόμενη εβδομάδα, αναμένουμε το ρυάκι να γίνει ποτάμι, ως αφορά τον αριθμό των κυκλοφοριών, και την μεθεπόμενη να περιμένετε τσουνάμι!
Παραμένουμε στις επάλξεις και σας ευχόμαστε τα καλύτερα!

 

Με εκτίμηση,

Konstantinos Lazarakis MW
Buying Director
Aiolos
Alimou 52
Alimos 17455
Athens, Greece
T:+30-2109837638
www.aioloswines.gr

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

 

Με αυτή την ενημέρωση ξεκινάμε και επισήμως την καμπάνια en primeur για τα κρασιά του Bordeaux από την εσοδεία του 2020. Μια εσοδεία (και μια καμπάνια) που έχει την δύσκολη δουλειά να ακολουθήσει την χρονιά του 2019. Εκτός από το ότι, σαν ποιότητα, το 2019 ήταν κορυφαίο, η καμπάνια της Αίολος για προαγορά ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ – ακόμη και αν έγινε εν τω μέσω lock down!

Φυσικά φέτος είχαμε πάλι τα άγχη μας. Θα είναι η χρονιά καλή; Και αν ναι, οι Μπορντωλέζοι θα κάτσουν στα αυγά τους, κρατώντας τις τιμές σε λογικά επίπεδα, κάτι που έγινε με το 2019, ή θα ξεφύγουν, τώρα που φτάνουμε στο τέλος της πανδημίας.

Τα καλά νέα είναι πως όλα βαίνουν καλώς.

Η χρονιά του 2020 φαίνεται πως, στα σπίτια που έκαναν καλά κρασιά, αυτά θα είναι στο ίδιο επίπεδο με το 2019. Απλά, η ποιότητα δεν είναι τόσο ομοιόμορφη και ο κόσμος πρέπει να προσέξει τι θα ψωνίσει. Σε αυτό το επίπεδο κανένας προβληματισμός, μιας και αγοράζουμε εμείς πριν από εσάς.

Στο θέμα των τιμών, τον συναγερμό έληξε, ελπίζουμε, το Cheval Blanc (για το λόγο αυτό και η ανωτέρω φωτογραφία) – ενώ όλοι το βάζουν στο top 10 της χρονιάς, κυκλοφόρησε νωρίς, με μόνο ένα +4% στην τιμή του. Επίσης, ο «δικός μας» Jean Pierre Moueix, κυκλοφόρησε την πρώτη συστάδα των κρασιών του με τις ίδιες τιμές που είχε το 2019, αν και γενικά μας έχει συνηθίσει σε λογικές στρατηγικές.

Εδώ θα βρείτε την πρώτη προσφορά μας. Μείνετε μαζί μας γιατί θα έχουμε αρκετές ακόμη.

 

Με εκτίμηση,

Konstantinos Lazarakis MW
Buying Director
Aiolos
Alimou 52
Alimos 17455
Athens, Greece
T:+30-2109837638
www.aioloswines.gr

EN PRIMEUR

Παλαιότερες Καμπάνιες

  • SPRING SUMMER 2019
    BORDEAUX EN PRIMEUR 2018 VINTAGE
    PALACIOS EN PRIMEUR 2017 VINTAGE & GRAND VINS
κρασιά Aiolos επιλέξαμε για εσάς

ΚΡΑΣΙΑ ``ΑΙΟΛΟΣ``

Αν διψάτε ακόμη...

Αίολος Κρασιά Συσκευασίες Δώρων

ΣΥΛΛΟΓΗ

Perfect Gifts

Αίολος fine wines

ΣΥΛΛΟΓΗ

Fine Wines

Αίολος expected soon wines

ΚΡΑΣΙΑ

Expected Soon