Το Beaujolais Nouveau 2023 είναι εδώ!

 

 

Beaujolais Nouveau 2023

To Beaujolais Nouveau είναι ένα κρασί που κανένας οινόφιλος, κανένας πωλητής κρασιών, καμία κάβα και κανένα εστιατόριο δεν μπορεί, δεν πρέπει να αγνοήσει. Αυτό το κρασί είναι ένα κομμάτι της μοντέρνας ιστορίας του κρασιού. Είναι το όνομα που οδήγησε το ευρύ καταναλωτικό κοινό στο να μιλήσει για ένα κρασί ονομασίας προέλευσης με έναν τρόπο μοντέρνο, απαλλαγμένο από την, πολλές φορές ενοχλητική, σοβαρότητα που έχουν άλλα κρασιά. Το Beaujolais Nouveau σίγουρα δεν είναι το πιο πολύπλοκο κρασί που θα δοκιμάσετε ποτέ. Δεν θα γεμίσει το στόμα σας με πυκνότητα, πολυπλοκότητα και δεν θα έχει τεράστια επίγευση. Όμως, ο λόγος ύπαρξης του Beaujolais Nouveau, το να κάνει τον κόσμο να περάσει καλά, να γιορτάσει με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι αντίθετος με τα πιο πολλά κριτήρια που έχουν οι ειδικοί  για να αξιολογήσουν ένα κρασί «κορυφαίας ποιότητας». Γιατί υπάρχει και το άλλο, για εμάς το απόλυτο, κριτήριο ποιότητας: η άδεια φιάλη.

 

Επειδή έχουμε τα παραπάνω πιστεύω μας, επιλέξαμε και τους Vignerons de Bel-Air, πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες. Γιατί οι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν εντύπωση. Θέλουν να κάνουν κρασιά που θα κάνουν όλους εμάς, σίγουρα, να τελειώσουμε την φιάλη. (Εντάξει, όχι μόνοι μας! Με παρέα!)

 

Φρεσκάδα, φρούτο και απόλαυση σε κάθε γουλιά...
Φρεσκάδα, φρούτο και απόλαυση σε κάθε γουλιά…

Beaujolais-Villages Nouveau Natural 2023

 

Χωρίς να θέλουν να ακολουθήσουν την μόδα των natural wines αλλά έχοντας στόχο την ανακάλυψη νέων ορίων για την κατηγορία των Nouveau, οι Vigneros de Bel Air, μας δίνουν μια ακόμα εναλλακτική για το αγαπημένο νεό κρασί της χρονιάς. Και επειδή εδώ η ανάγκη σε σταφύλια ύψιστης ποιότητας είναι δεδομένη, αυτά προέρχονται από τα 38 χωριά που βρίσκονται στον βορά του Beaujolais και δίνουν έξτρα βάθος και φρεσκάδα μαζί με το παράσημο “Villages” δίπλα από την λέξη Nouveau.

 

Αν δείτε στο κάτω μέρος ένα μικρό ίζημα, είναι πρακτικά η σημαία του κινήματος των natural wines. Μην σας απασχολήσει. Είναι το ισοδύναμο της πέτσας από το γιαούρτι που τρώγαμε μικροί. Είναι απόλυτα ασφαλές και απλά υποδηλώνει την περιορισμένη παρέμβαση στην οινοποιητική διαδικασία.

Η fun διάσταση του κρασιού, εναλλακτικά

 

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο με υψηλής ανάλυσης εικόνες