Petrakopoulos Lefko Λευκός
€13,50 ΕΦΚ : 0.00
Σημείωση: Οι αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. 24%
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ: Το Βοστυλίδι καλλιεργείται σε έναν πολύ προσεγμένο αμπελώνα της περιοχής του Ελειού σε υψόμετρο 350m σε πηλοαμμώδη εδάφη. Στα βόρεια προστατεύεται από την επιβλητική οροσειρά του Αίνου, ενώ από τα Νότια και Δυτικά είναι ανοιχτό στη θετική επίδραση των ανέμων. Τα αμπέλια ηλικίας 20 ετών είναι παραδοσιακά διαμορφωμένα σε κύπελλο και καλλιεργούνται ξηρικά με χειρωνακτικές μεθόδους. Το Μοσχάτο καλλιεργείται στην υπέροχη αργιλοαμμώδη πλαγιά του Αγκώνα σε υψόμετρο 300m και εντός της ΠΟΠ ζώνης. Η θαλασσινή αύρα της περιοχής συμβάλλει στην διατήρηση της φρεσκάδας και της φυσικής οξύτητας του σταφυλιού μας. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι, σε μικρά τελάρα τις πρώτες πρωϊνές ή απογευματινές ώρες και μεταφέρονται στο οινοποιείο με το φορτηγό ψυγείο μας για να αποφύγουμε φθορές και οξειδώσεις. Πριν την επεξεργασία τους τα σταφύλια ψύχονται σε θάλαμο για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε καλύτερα το φρούτο μας. Η επεξεργασία ξεκινάει με αυστηρή διαλογή, απομακρύνοντας τα μη υγιή σταφύλια. Οινοποιούμε μόνο το μούστο φυσικής ροής, με ουδέτερες επιλεγμένες ζύμες, ήπιες μεθόδους και όσο πιο φιλικά και φυσικά, για να μπορέσει να εκφραστεί η ποικιλία και το terroir. Πραγματοποιούμε κλασσική λευκή οινοποίηση σε δεξαμενές μικρού όγκου (1-2) χωρίς τεχνητά πρόσθετα βελτίωσης και διαύγασης. Ο φρέσκος οίνος ωριμάζει και σταθεροποιείται με 6μηνη παραμονή με τις οινολάσπες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστος για την καλύτερη διατήρηση του χαρακτήρα του. ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Ο φρέσκος χαρακτήρας του είναι κομψός πολύπλοκος και έντονα φρουτώδης με τραγανή, καλά ισορροπημένη οξύτητα και απολαυστική, μακρά επίγευση. Στην παλαίωσή του εκφράζεται περισσότερο ο δυναμικός βοτανικός χαρακτήρας του Βοστυλιδιού, προσφέροντας του μεγάλη πολυπλοκότητα.
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ | |
---|---|
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ | |
ΤΥΠΟΣ | |
ΤΥΠΟΣ (ΓΕΥΣΗ) | |
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | |
vol% | 14.0 |
ΕΣΟΔΕΙΑ | |
Συσκευασία | 750 ml Χ/6 Φ. - (2x3) |