Ένας από τους καλύτερους εκφραστές μια διαφορετικής θεώρησης του κρασιού ήταν ο Didier Dagueneau. Το οινοποιείο του δεν έχει τυπώσει ποτέ, ούτε μια σελίδα, με πληροφορίες ή άλλο προωθητικό υλικό για τα κρασιά του. Δεν έπαιρνε μέρος ποτέ σε εκδηλώσεις ή σε γευσιγνωσίες. Καλλιεργούσε τα αμπέλια του με την μέθοδο της βιοδυναμικής καλλιέργειας, μιας φιλοσοφικής προσέγγισης που προκαλεί τα φυτά να ακολουθούν τους ρυθμούς του σύμπαντος και όχι τις προσταγές του καλλιεργητή. Η όψη του θύμιζε περισσότερο ναυαγό σε έρημο νησί, παρά τον κορυφαίο παραγωγό του Pouilly Fumé - μιας από τις πιο αριστοκρατικές και γνωστές ονομασίες προελεύσεως στην Γαλλία και συνεπώς στον πλανήτη. Ο Didier μας άφησε το 2009, βυθίζοντας τους εραστές των κρυστάλλινων Sauvignon Blanc σε πένθος. Ευτυχώς όμως, ο κεραυνός χτύπησε δύο φορές – ο γιος του Benjamin, σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα, μάλλον είναι λίγο καλύτερος από τον μπαμπά του, όσο και αν αυτό ακούγεται αδύνατον…

Domaine
DIDIER DAGUENEAU
LE BOURG – 58 150 ST-ANDELAIN
FRANCE

Τηλ.: 0033. 386.39.15.62
Fax: 0033. 386.39.07.61
Email: silex@wanadoo.fr

Δείτε όλα τα προϊόντα του παραγωγού

Εμφάνιση όλων των 9 αποτελεσμάτων