AWGP-CTG-007

Κατώγι Αβέρωφ Ροζέ

Ένα ροζέ κρασί από την σειρά Αβέρωφ, που ακροβατεί μεταξύ της σοβαρότητας και του αισθησιακού. Ο τρύγος των σταφυλιών ορίζεται με βάση τη φαινολική και τεχνολογική τους ωρίμανση και ακολουθεί άμεση μεταφορά τους στο οινοποιείο. Ελαφρύς εκραγισμός, έκθλιψη και παραμονή του χυμού και των στέμφυλων για τριάντα περίπου ώρες με παράλληλη διαβροχή τους. Στην συνέχεια μόλις ο χυμός αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα διαχωρίζεται από τα στέμφυλα, τα οποία πιέζονται ελαφρώς. Ακολουθεί απολάσπωση του γλεύκους και άμεσος εμβολιασμός. Στα 10 περίπου γραμμάρια σακχάρου στο λίτρο γίνεται διακοπή της ζύμωσης με τη βοήθεια ισχυρής ψύξη. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ζύμωσης δεν ξεπερνά τους 14° C. Έντονο τριανταφυλλί χρώμα, αρώματα λουλουδιών και κόκκινων φρούτων, με κυρίαρχες νότες κερασιού και φράουλας. Διακρίνεται για την λεπτή και ισορροπημένη γεύση του, και την πολύ ευχάριστη επίγευσή του. Συνοδεύει λευκά κρέατα, ζυμαρικά, πιάτα με γλυκίζουσες σάλτσες, και πιάτα όπου κυριαρχεί σάλτσα ντομάτας. Ταιριάζει με περισσότερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, δοκιμάστε το ωστόσο και με πιάτα της κινέζικης κουζίνας. Θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

, ,

ΤΥΠΟΣ

ΤΥΠΟΣ (ΓΕΥΣΗ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

vol%

13.0

ΕΣΟΔΕΙΑ

Συσκευασία 750 ml Χ/6 Φ. - (2x3)