Αν κάποιος βρεθεί σε Chateau του Sauternes στη διάρκεια του τρύγου δύσκολα θα αποφασίσει να δοκιμάσει τέτοιο κρασί κάποτε στη ζωή του! Αρχικά, γίνεται συλλογή σταφυλιών που έχουν υψηλά επίπεδα Ευγενούς Σήψης- δηλαδή μουχλιασμένες ρόγες μαζεύονται μία-μία με πολύ κόπο. Ο τρύγος, που συχνά θυμίζει σενάριο Χίτσκοκ, διαρκεί εβδομάδες. Κάθε φορτίο πιέζεται ξεχωριστά και δίνει ελάχιστο μούστο (στο d'Yquem το κάθε φυτό δίνει ένα ποτήρι κρασιού)! Ο μούστος είναι ένα παχύρρευστο, σκουρόχρωμο υγρό. Λίγοι όμως μήνες παραμονή στο βαρέλι και το ασχημόπαπο μεταμορφώνεται σ' ένα γλυκό, πυκνό, χρυσαφένιο νέκταρ με αρώματα πέρα από κάθε φαντασία. Η μαγεία του κρασιού σε όλο της το μεγαλείο.

Δείτε όλα τα προϊόντα του παραγωγού

Δεν βρέθηκε κανένα προϊόν που να ταιριάζει με την επιλογή σας.