Αίολος Κρασιά

Spring Summer 2019

En Primeur

BORDEAUX EN PRIMEUR 2018 VINTAGE
PALACIOS EN PRIMEUR 2017 VINTAGE & GRAND VINS

Η καμπάνια En Primeur Spring Summer 2019 έχει ολοκληρωθεί.

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Την περασμένη Παρασκευή, σας ενημερώσαμε για τη μη συμμετοχή του Petrus στη καμπάνια En Primeur 2018. Κλείνουμε όμως την καμπάνια μας, με δυο outsiders, τα οποία ευελπιστούμε πως θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον σας.

Στις επόμενες ημέρες, θα ακολουθήσει η αποστολή των επιβεβαιώσεων από μεριά μας, με τελική ημερομηνία εξόφλησης τις 26 Ιουλίου 2019.

Ευχές για όμορφες καλοκαιρινές διακοπές.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος,

Konstantinos Lazarakis MW
Buying Director
Aiolos S.A.
Alimou 52 – Alimos 17455
Athens, Greece
T:+30-2109837638

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Με επιτέλους (!) γοργούς ρυθμούς, η καμπάνια των En Primeur για τα Bordeaux του 2018 φτάνει προς το τέλος της, αν και θα ακολουθήσει σίγουρα μια ακόμη προσφορά.

Εδώ θα βρείτε ένα πάνθεον των κρασιών του Bordeaux, με αρκετά Premier Grand Cru Classé. Οι τιμές είναι πιο ακριβές από το 2017, αλλά νομίζουμε πως, σε σχέση ποιότητας-τιμής, τα κρασιά αυτά είναι ευκαιρίες.

Επίσης θα βρείτε και την αγία τριάδα του Christian Moueix, τα Belair-Monange, La Fleur Petrus & Trotanoy. Ειδικά αυτά τα κρασιά έχουν μικρές διαθεσιμότητες και, λόγω των εξαιρετικών τιμών τους, αναμένουμε να εξαντληθούν πολύ γρήγορα, οπότε σπεύσετε!

Ελπίζουμε και αυτή η προσφορά μας να σας προκαλέσει το ενδιαφέρον.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος,

Konstantinos Lazarakis MW
Buying Director
Aiolos S.A.
Alimou 52 – Alimos 17455
Athens, Greece
T:+30-2109837638

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Αυτό εδώ το ενημερωτικό mail περιέχει την τρίτη μας προσφορά για τα en primeur του Bordeaux για την εσοδεία του 2018. Τα ονόματα που παρελαύνουν πληθαίνουν αλλά και είναι όλο πιο βαρύγδουπα. Αξίζει να σας επιστήσουμε την προσοχή για το Château Lafleur, που αρχικά έγινε sold out, όμως πέσαμε στα πόδια των Guinaudeau, μας λυπήθηκαν και μας έδωσαν ένα δεύτερο tranche, στην ίδια τιμή μάλιστα με το πρώτο. Άρα, υπάρχουν ξανά διαθέσιμες φιάλες.

Όπως μας έχει γίνει σχεδόν συνήθεια, σε αυτή την προσφορά θα βρείτε και ενημέρωση για κάποια άλλα κρασιά.

Εδώ έχουμε τις νέες κυκλοφορίες ενός τεράστιου ονόματος του Νοτίου Ημισφαιρίου, των Henschke, το Hill of Grace 2014 & Mount Edelstone 2015. Από το πρώτο οι Henschke μας δίνουν τρεις μόνο φιάλες, ενώ από το δεύτερο δώδεκα. Άρα εδώ δεν έχουμε προαγορά, αλλά μια προκράτηση.

Τα κρασιά αυτά θα τα παραλάβουμε μέχρι τις αρχές του 2020.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ

Στα Bordeaux 2018, στα Vintage Ports 2017, στα κρασιά του Alvaro Palacios του 2018 και στο Promontory 2013, οι τιμές είναι νέτες, χωρίς τον ΦΠΑ. Εδώ υπάρχει η έννοια της προαγοράς, άρα αυτά τα κρασιά θα βρεθούν στο μέλλον στην λίστα του Αιόλου, με άλλες τιμές.

Στα Henschke, όπως και στις παλιές χρονιές Clos de Tart, έχουμε κάποια κρασιά που μας δίνονται σε ελάχιστες ποσότητες από τους παραγωγούς και απλά ζητάμε προκράτηση. Τα πληρώνετε όταν έρθουν, αν δεν πουληθούν θα μπουν στον κατάλογο του Αιόλου στις τιμές που σας ενημερώνουμε τώρα.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος,

Konstantinos Lazarakis MW
Buying Director
Aiolos S.A.
Alimou 52 – Alimos 17455
Athens, Greece
T:+30-2109837638

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Παρακάτω θα βρείτε την δεύτερη προσφορά μας για την en primeur καμπάνια των Bordeaux του 2018, με όλο και περισσότερα Châteaux να κυκλοφορούν στην αγορά.

Τις επόμενες ημέρες, αφού πια θα έχει περάσει η Vinexpo, περιμένουμε να αυξηθούν οι κυκλοφορίες, αφού οι ιδιοκτήτες των Châteaux δεν θα έχουν τίποτε άλλο να περιμένουν. Αν και στην πρόσφατη επίσκεψή μας στο Bordeaux, αρκετοί μας είπαν πως στη φετινή καμπάνια, οι παραγωγοί ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στο να μην κάνουν καμία κίνηση πριν κάνει το οτιδήποτε ο γείτονας…

Μαζί με αυτή την προσφορά για τα Bordeaux, θα βρείτε και την αντίστοιχη για τα μεγαλειώδη κρασιά του τεράστιου Alvaro Palacios, από τα τρία οινοποιεία του σε Priorato, Bierzo & Rioja. Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η προσφορά συνοδεύεται από μερικά υπέροχα βιντεάκια και πραγματικά αξίζει να επενδύσετε λίγα λεπτά και να τα δείτε.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος,

Konstantinos Lazarakis MW
Buying Director
Aiolos S.A.
Alimou 52 – Alimos 17455
Athens, Greece
T:+30-2109837638

Αγαπητοί φίλοι και φίλες Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη!

Θεωρώντας πως οι περισσότεροι από εσάς προσπαθείτε ακόμη να μπείτε στο εργασιακό κλίμα, μετά από μια σχεδόν εβδομάδα συντμημένων διακοπών Πάσχα / Πρωτομαγιάς, είπαμε να σας ανεβάσουμε ψυχολογικά με μια ενημέρωση που περιλαμβάνει μερικά εξαιρετικά κρασιά.

Αυτή η προσφορά μας δεν είναι καθόλου απλή, αλλά ένα πραγματικό πολυεργαλείο, που περιλαμβάνει:

  • την πρώτη δόση από τα Bordeaux του 2018
  • τα vintage Ports από την εσοδεία του 2017
  • το Promontory 2013
  • και δύο παλιές εσοδείες του Clos de Tart και συγκεκριμένα τις 2006 & 2002.

Η ραχοκοκαλιά της προσφοράς είναι μια σειρά από τα Châteaux που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής από την εσοδεία του 2018, μια χρονιά που μάλλον θα δώσει μεγάλα κρασιά. Στην κορυφή αυτής της προσφοράς είναι το Château Lafleur που οι περισσότεροι κριτικοί το τοποθετούν με άνεση στο top 5 όλου του Bordeaux για το 2018. Όταν κυκλοφόρησε και η τιμή του, αρκετοί έμποροι σε Λονδίνο και Παρίσι το χαρακτήρισαν ως «σίγουρα, την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής για όλη την καμπάνια».

Φυσικά, οι διαθέσιμες φιάλες του Lafleur είναι ελάχιστες.

Στο Douro της Πορτογαλίας, οι παραγωγοί Port αποφάσισαν, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, να ανακυρήξουν δύο Vintage χρονιές back to back. Έτσι, μετά το καταπληκτικό 2016, θα κυκλοφορήσουν και Vintage Ports από το 2017. Εμείς παραδοσιακά αποστέλλουμε προσφορές για το Fonseca Vintage Port αλλά φέτος τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά και πολύ καλύτερα. Από το τέλος του 2018, ο Αίολος είναι ο αποκλειστικός διανομέας των Taylor’s στην Ελλάδα και συνεπώς προσφέρουμε και τα 2017 από αυτό τον υπέροχο παραγωγό. Ειδική μνεία (δεν) χρειάζεται για το Taylor’s Quinta de Vargellas Vinha Velha, ένα από τα πιο σπάνια Port του κόσμου, που παράγεται από τα παλιά αμπέλια του Vargellas, ηλικίας 80 με 120 ετών. Το 2017 είναι η όγδοη χρονιά που έχει κυκλοφορήσει το Vinha Velha. Προσοχή: διατίθενται μόνο 6 φιάλες.

Στη συνέχεια έχουμε το μικρό αδελφάκι του Harlan Estate, του Promontory στην χρονιά του 2013. Μπορεί να είναι ηλικιακά μικρότερο, αλλά τις υποκλίσεις των Γάλλων στο Promontory του 2012, της προηγούμενης κυκλοφορίας δηλαδή, μάλλον το Harlan δεν τις έχει δει ποτέ. Προσοχή: διατίθενται μόνο 12 φιάλες.

Τέλος, το μαγικό Clos de Tart, μαζί με την χρονιά του 2017, μας δίνει πολύ λίγες φιάλες από δύο χρονιές που βρίσκονται στην αρχή της ωριμότητας, για εμάς που δεν ξέρουμε να περιμένουμε πολύ. Οι χρονιές που θα μας δοθούν φέτος είναι οι 2006 & 2002. Προσοχή: διατίθενται μόνο 6 φιάλες από κάθε χρονιά.

Πάμε τώρα στα διαδικαστικά:

Τα δύο πρώτα γκρουπ, Bordeaux & Vintage Ports, είναι οι προαγορές που ξέρουμε. Μας ενημερώνετε τι θέλετε, μέχρι τις 30 Ιουνίου, μας πληρώνετε μέχρι τις 20 Ιουλίου και παραλαμβάνετε τα Bordeaux στις αρχές του 2021 και τα Port στις αρχές του 2020.

Τα δύο τελευταία γκρουπ, τα Promontory & Clos de Tart, έχουν το νόημα «όποιος πρόλαβε την φιάλη είδε». Εδώ θέλουμε τις παραγγελίες σας μέχρι τις 15 Μαΐου, ενώ η πληρωμή γίνεται με την παράδοση, δηλαδή αρχές Ιουνίου για το Promontory και τέλος 2019 για το Clos de Tart.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος,

Konstantinos Lazarakis MW
Buying Director
Aiolos S.A.
Alimou 52 – Alimos 17455
Athens, Greece
T:+30-2109837638