AWIR-AQG-010

Quintarelli Giuseppe Amarone della Valpolicella Classico

Το κρασί αυτό, που δεν γίνεται παρά μόνον τις πολύ καλές χρονιές, ξεκινά από την πολύ προσεκτική διαλογή σταφυλιών στο αμπέλι. Τα καλύτερα τσαμπιά απλώνονται σε τελάρα, σε σκοτεινό δωμάτιο, για να αποξηραθούν. Από τα μέσα Νοεμβρίου αρχίζει να εμφανίζεται η ευγενής σήψη στα ήδη σταφιδιασμένα σταφύλια, η οποία φτάνει στο απόγειό της τέλος Ιανουαρίου. Τότε, τα σταφύλια μπαίνουν στον οινοποιητή και αρχίζει η εκχύλισή τους. Περίπου 20 ημέρες μετά, ξεκινά και η αλκοολική ζύμωση, που κρατά πάνω από 45 ημέρες. Και τότε το κρασί μπαίνει σε παλιά βαρέλια, για να περάσει εκεί τα επόμενα επτά χρόνια της ζωής του – μιας ζωής που θα διαρκέσει πολλές δεκαετίες, αν όχι αιώνα. Ένα μοναδικό ξηρό κρασί. Το Amarone είναι το έπος του Quintarelli. Ίσως να συμβαίνει και το αντίθετο.

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

, ,

ΤΥΠΟΣ

ΤΥΠΟΣ (ΓΕΥΣΗ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

,

vol%

17.0

ΕΣΟΔΕΙΑ

Συσκευασία 750 ml Χ/6 Φ. - (2x3)