AWGB-SKR-114

Σκούραs Armyra

Σκοπός της Αρμύρας είναι η δημιουργία ενός λευκού κρασιού που να ξεφεύγει από τον τυπικό χαρακτήρα πολλών ελληνικών Chardonnay. Η χρήση του βαρελιού σε μικρό, μόνον, ποσοστό και η διατήρηση της φρεσκάδας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Αρμύρας. Ζυμωμένο και παλαιωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές (70%) και ζυμωμένο και παλαιωμένο σε καινούργια γαλλικά barriques (30%) για έξι μήνες. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση, ολοκλήρωση της μηλογαλακτικής ζύμωσης και bâtonnage. Το χρώμα είναι διαυγές κιτρινοπράσινο, με αρκετές πρασινωπές ανταύγειες. Η μύτη είναι εκφραστική, με αρώματα ώριμου ροδάκινου, τροπικών φρούτων όπως ανανάς και νύξεις λεμονιού. Αρώματα βουτύρου, κόρας ψωμιού και καραμέλας ακολουθούν. Το στόμα είναι πλούσιο και στρογγυλό, ισορροπημένο λόγω της τραγανής οξύτητας και τα αρώματα στόματος ακολουθούν αυτά τής μύτης. Η επίγευση είναι σχετικά μεγάλης διάρκειας με πολυπλοκότητα και συνεχή εξέλιξη. Σερβίρεται στους 10-12°C και συνοδεύει λιπαρά ψητά ψάρια, πουλερικά και ελαφριά τυριά. Επιδέχεται παλαίωση 3-4 χρόνια από τον τρύγο.

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

, ,

ΤΥΠΟΣ

ΤΥΠΟΣ (ΓΕΥΣΗ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

,

vol%

13.0

ΕΣΟΔΕΙΑ

Συσκευασία 750 ml Χ/6 Φ. - (2x3)