ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ

 

Tokaj Oremus

Το Oremus ήταν αρχικά αμπελοτόπι - ένα από τα πιο γνωστά της περιοχής του Tokaj. Αν και υπάρχουν αναφορές στο Oremus από τις αρχές του 16ου αιώνα, η πριγκιπική οικογένεια των Rakoczi το έκανε κορωνίδα της περιουσίας της το 1616. Αρκετούς αιώνες και αρκετά πολιτεύματα μετά, το 1993, η οικογένεια Alvarez αγοράζει το Oremus και δημιουργεί εκεί ένα πανέμορφο, καινούργιο οινοποιείο. Έτσι, ο Ισπανικός θρύλος συνάντησε το κρασί-θρύλο των Τσάρων. Εξάλλου, η υπομονή είναι ξεχωριστή ικανότητα, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου μας. Oremus στα Λατινικά σημαίνει "ας προσευχηθούμε". Σίγουρα ο νονός είχε δοκιμάσει τα κρασιά αυτού του τόπου όταν του ήρθε η ιδέα... Tokaj είναι η περιοχή. Tokaji είναι τα κρασιά της. Furmint και Harslevelu είναι οι ποικιλίες της. O τρύγος αρχίζει με την συλλογή άθικτων τσαμπιών που γίνονται ξηρό λευκό κρασί. Λίγα τσαμπιά αφήνονται στο αμπέλι για να προσβληθούν από Βοτρύτη (βλ.λ.Sauternes) και να γίνουν σταφύλια Azsu. Μετά, αρχίζει η δεύτερη φάση του τρύγου. Tα Aszu μαζεύονται ρόγα - ρόγα σε δοχεία 25 κιλών, τα Puttonyos. Αυτά τα δοχεία αδειάζονται σε βαρέλια 136 λίτρων, τα gonci, που περιέχουν το ξηρό κρασί. Αν προστεθούν τρία δοχεία σ'ένα βαρέλι, έχουμε κρασί Aszu 3 Puttonyos με περίπου 60gr/lt σάκχαρα. Τα ανάλογα γίνονται για τα 4, 5, και 6 Puttonyos, όπου έχουμε αντίστοιχα 90, 120 και 150 gr/lt σακχάρων. Από 7 Puttonyos και πάνω έχουμε τα Aszu Eszencia, με 180+ gr/lt. To Eszencia είναι ο χυμός των Aszu που βγαίνει από την πίεση του ίδιου τους του βάρους καθώς αυτά στοιβάζονται. Με 600+ gr/lt (!!!) σάκχαρα και το πολύ 5% αλκοόλ, το Eszencia κερδίζει τον τίτλο του πιο ακριβού, αλλά και μακρόβιου, σιροπιού του κόσμου...

Tokaj Oremus

Δείτε όλα τα προϊόντα του παραγωγού

Bodegas y viñedos Tokaj-Oremus
Bajcsy - Sz. út. 45
Tolcsva H-3934
Hungary

Τηλ.: +36 47384505 / 20
Fax: +36 47384504
Email: tokajoremus@tokajoremus.hu 
Web: www.tokajoremus.com